Een update van mijn bankrekeningen forceren
Meer dan een week geleden bijgewerkt

De synchronisatie van gegevens van je rekening en Agicap gebeurt automatisch om de 28 uur. 🤗

Je kunt de dag en het uur van de laatste automatische update op twee verschillende manieren terugvinden:

Door op het Dashboard op het tabblad Geconsolideerde weergave te klikken en de rekening te selecteren die je wilt bekijken

Door op het tandwieltje rechtsboven te klikken en vervolgens op Rekeningen en integratie, vind je naast elke bank de datum en het tijdstip waarop de laatste update heeft plaatsgevonden.

Indien transacties op je bankportaal zijn verschenen maar nog niet zichtbaar zijn op Agicap omdat de automatische synchronisatie later op de dag plaatsvindt, kan de handmatige synchronisatie nuttig zijn. 💪

Ga hiervoor naar het tandwieltje op de blauwe banner rechtsboven in je scherm en klik op Rekeningen en integratie. Van daaruit kunt je een banksynchronisatie forceren op een specifieke rekening (door 🔄 Update naast de rekening te selecteren), of op alle rekeningen door te klikken op 🔄 Update Alle Rekeningen.

Met één klik wordt de synchronisatie onmiddellijk uitgevoerd. 👍

Wacht enkele ogenblikken terwijl de gegevens worden opgehaald en het is klaar. 😁

💡 Goed om te weten: banken zijn door de Europese PSD2-regelgeving verplicht om minstens één keer per dag rekeninginformatie te verstrekken. Sommige bieden frequentere updates, andere banken doen dat niet.

Als er te vaak een verzoek komt om te updaten, beschouwen sommige banken dit als een vorm van "spam" en blokkeren ze de toegang tot de rekening gedurende 24 tot 72 uur... Het is daarom beter dat je niet te vaak een geforceerde update doet. 😊