Maak een nieuwe categorie aan
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Door categorieën aan te maken, kunt je jouw feeds duidelijk onderscheiden in verschillende thema's, en heb je een beter zicht op je in- en uitstroom.

Om een categorie aan te maken, klik je op het tabblad "Categorieën" bovenaan in de blauwe banner. 👌

Je hebt de mogelijkheid om twee soorten categorieën aan te maken:

• Hoofdcategorie

• Subcategorie

Jouw categorieën zijn gestructureerd in twee delen; aan de ene kant je kasinstroom, waar je jouw belangrijkste kasontvangsten kunt aanmaken, en aan de andere kant je kasuitstroom. Het aanmaken van categorieën en subcategorieën gebeurt voor deze twee delen op dezelfde manier. 😁

✔ Om een hoofdcategorie aan te maken:

Gewoon klikken op "+ Creëer een categorie" links onderaan, hetzij in het onderdeel Kasinstroom, hetzij in het onderdeel Kasuitstroom.

Een nieuwe categorie wordt aangemaakt, je kunt deze hernoemen. Deze categorie wordt automatisch opgeslagen door op de Enter-toets van je toetsenbord te drukken.

✔ Om een subcategorie aan te maken:

Klik op de "+" rechts van de hoofdcategorie waarvan je de subcategorie wilt aanmaken.

Zodra de subcategorie verschijnt, geef je deze een nieuwe naam.

Tip: Het is mogelijk om een nieuwe categorie aan te maken vanaf het tabblad Rekening. Ga hiervoor naar het tabblad Rekening en klik vervolgens op de oranje knop "Te categoriseren" (of op een reeds gecategoriseerde feed). Klik vervolgens op de "+" naast de hoofd- of subcategorie waar je de nieuwe categorie wilt toevoegen.

Als je een hoofdcategorie wilt aanmaken, voer je de naam van de categorie in direct naast het vergrootglas 🔎 en bevestig je deze door op "aanmaken" te klikken.

Tijdens het categoriseren van geldstromen van rekeningen, is deze functie erg handig wanneer je merkt dat je een categorie mist.

Nu is het aan jou 💪

💡 Goed om te weten: Wanneer je een nieuwe categorie aanmaakt, verschijnt deze onder de andere. Je kunt de volgorde van de categorieën in jouw categorieboom veranderen (via het tabblad "Categorieën" in de blauwe banner) om het overzichtelijker te maken.